Klinické sledovanie Médiá Kontakt

Obsah košíka:

Máte otázku? Napíšte nám!

G & J MÚČNA ZMES – CHLIEB

G & J MÚČNA ZMES – CHLIEB

Popis

NOVÁ MÚČNA ZMES ZALOŽENÁ NA NAJNOVŠÍCH KLINICKÝCH ŠTÚDIÁCH O ZDRAVOM-MODERNOM STRAVOVANÍ.

VHODNÉ PRE CELIATIKOV, DIABETIKOV, PRI ONKOLOGICKÝCH A CIVILIZAČNÝCH OCHORENIACH, PRI PRECITLIVELOSTI NA LAKTÓZU, PRI REDUKČNEJ DIÉTE – NÍZKA HODNOTA GI (glykemického indexu)

Múčna zmes neobsahuje glutén-lepok, laktózu, sóju, pridaný cukor, živočíšne ani GMO látky.

CIROK (SORGHUM)

Pochádza z čeľade lipnicovitých. Je pestovaný ako obilnina spracovávaná vo forme múky, ale i na technické a kŕmne účely. Dnešný cirok bol vyšľachtený z divo rastúcich druhov v neolite na Ďalekom východe. Konzumujú sa najmä semená, zaujímavé tým, že sa svojím zložením podobajú kukurici, ale neobsahujú lepok! Obsahuje veľké množstvo železa, horčíka a kália. Prítomnosť E-vitamínu (antioxidant) chráni organizmus pred škodlivými voľnými radikálmi a napomáha správnemu fungovaniu imunitného systému.

 

 

 

SEZAM (SESAMUM INDIVUM)

Semená sezamu pochádzajú z približne metrovej tropickej rastiny z Indie. Podľa hyndskej mytológie – sú Jama bohom požehnané semiačka symbolom večného života. Prvý krát ho po Indií používali v Číne a Japonsku, neskôr sa udomácnil vo všetkých mediteránskych štátoch. Za panovania Ramsesa III. ho pestovali už aj v Egypte, o čom svedčia aj početné hieroglyfy. Vojaci Rýmskej rýše ho spolu s medom konzumovali za účelom zachovania si sily a mužnosti. Hypokrates sa v početných spisoch zmieňuje o liečebnom vplyve sezamových semiačok. Obsahuje 7x viac vápnika, ako kravské mlieko! Okrem vápnika obsahuje vo veľkom množstve horčík, kálium, fosfor, železo, vitamíny A, E, B1 a B2.

 

 

 

Skorocel indický (Psyllium husk)

Je tiež známy pod menom Ispaghula alebo Isabgol. Časti semien rastliny pochádzajúcej z Indie, Bangladéša a Pakistanu. Sú hygroskopické, majú schopnosť poňať veľké množstvo tekutín. Šupky Psyllium-u sú nestráviteľné a sú zdrojom rozpustnej vlákniny. Pomáhajú pri nasledovných príznakoch: zápcha a syndróm dráždivého čreva (IBS). Najnovšie klinické štúdie potvrdili ich pozitívny vplyv pri vysokej hladine cholesterolu a diabete (cukrovke) II. typu.

 

 

UTRIČNÉ HODNOTY V 100g MÚČNEJ ZMESY (250g/balenie):

Energetická hodnota 1.475 kJ/353,4 kcal
Tuky 10,49 g
Sacharidy 52,70 g
- z toho cukry 1,12 g
- vláknina 26,60 g
Bielkoviny 25,39 g


 

EŠTE NIKDY NEBOLA PRÍPRAVA 1 BOCHNÍKA CHLEBA TAKÁ JEDNODUCHÁ: cca. 70-80 dkg v závislosti od množstva pridaných semiačok:


- 3 stredne veľké vajíčka vyšlaháme do peny a pridáme obsah celého sáčku múčnej zmesy. Prilejeme 3 dl 80 oC teplej vody a dôkladne premiešame, až kým masa nezačne tuhnúť. Do cesta môžeme podľa chuti pridať tekvicové, slnečnicové, ľanové alebo iné semiačka.

*Mokrou rukou vytvarujeme bochník a položíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo zmes vložíme do silikovej formy na chlieb (srnčí chrbát). Z cesta môžeme tiež piecť bagety, alebo žemličky. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semiačkami. V teplovzdušnej rúre pečieme pri 175oC po dobu 55-60 minút. Ak nemáme teplovzdušnú rúru, dobu pečenia predĺžime o 10 minút.

*Cesto bude trochu redšie-vláčnejšie, ako normálne chlebové. Pečením nadobudne pôvodný tvar chleba.

 

Balenie

  • 250 g/balenie

Zloženie

  • Sezámová múka, ciroková múka, Psyllium husk – skorocel indický, jodizovaná morská soľ, bezfosfátový prášok do pečiva
Bal. 4.99 EUR (150 SK)

Huby

Výživové doplnky s obsahom výťažkov z húb

Aries prípravky

Výživové doplnky s obsahom prirodzených flavonoidov

Certifikat